Koristetyynyt

Kaikki koristetyynyni perustuvat vanhoihin Suomessa käytettyihin malleihin. Osa on myös suomalaisten suunnittelemia, mutta monien taustalta löytyy ulkomaalaistakin aihetta, jotka ovat olleet myös täällä hyvin suosittuja.

Malleissa näkyy hienostunut Jugend, ja sen rinnalla talonpoikaiset aiheet. Viime vuosisadan vaihteessa käytettiin enimmäkseen Suomen luonnosta saatavia värejä, mutta nykyaikana on luonnonväreissäkin tarjolla kaikki ulkomaiset väriaineet. Lankojen värjäyksessä on käytetty sallittuja puretusaineita, jotta saadaan riittävä värien valon ja pesunkesto.

Koristetyynyjen villakankaat ovat joko 100 % villaa, tai 70 % villaa ja loput 30 % polyamidia, puuvillaa, kashmiria ja jopa silkkiä. Kaikki materiaalit ovat vesipesun kestäviä.

Suosituimpia sisustustyynyjäni ovat jugend- ja funkkisaiheiset mallit, mutta lisäksi valikoimastani löytyy myös eläinaiheisia ja graafisia tyynyjä.

Verkkokaupasta löydätte koristetyynyjeni suosituimmat mallit ja värit.

Sisustustyynyjen kirjontapakkaukset sisältävät kaiken tarvittavan oma-aloitteeseen kirjontaan:  

  • luonnonväreillä värjätyt 100% kampavillalangat
  • villakangas (70-100% villa), jossa malli valmiiksi käsin piirrettynä
  • työohjeet
  • sopiva neula
  • ompelukehys

Olen erikoistunut tuotteissani villakirjontaan, mutta kaikki mallit saa myös pellavakankailla sekä helmi-, että moulinelangoilla. Mallit ovat nähtävillä messuilla tai työtiloissani Sastamalan Kiikoisissa.