Taustaa

Olen aina ollut kiinnostunut väreistä ja käsillä tekemisestä. Vuosien varrella olen oppinut, että värit eivät ole pelkästään silmiemme nautinto, vaan ne kätkevät sisäänsä tarinoita ja perinteitä, jotka ovat kulkeutuneet sukupolvelta toiselle. Minulle värien värjääminen ja niiden käyttäminen neuleissani ja käsityötuotteissani on ollut tapa kunnioittaa näitä perinteitä.

Olen aina pyrkinyt käyttämään luonnonvärejä, jotta voisin välittää värit mahdollisimman aitoina ja oikeina. Se on minulle tapa pitää yllä perinnettä ja vaalia taitoja, jotka olen oppinut äidiltäni ja isoäidiltäni. 

Vanamo tauluna

Olen tehnyt neuleita ja muita käsitöitä jo yli 40 vuotta, ja tänä aikana olen vaatettanut ihmisiä ja heidän kotejaan, sekä valmistanut tekstiilejä julkisiin tiloihin. Se on ollut antoisa matka, joka on täynnä värejä ja tarinoita.

Keräämällä yli 4000 vanhaa kirjontamallia olen pyrkinyt säilyttämään ja jakamaan perinnettä. Kirjonta on taito, joka on ollut osa ihmisten elämää tuhansien vuosien ajan. Se on kudottu helmillä, silkillä, villalla, kullalla ja hopealla, ja se on myös osa minun elämääni. Näitä perinteisiä kuvioita käytetään myös verkkokaupassani myynnissä oleviin tuotteisiin.

 

Rakastan erityisesti vapaakirjontaa, jossa neulalla ja langalla luodaan kauniita kuvioita. Tätä tekniikkaa käytetään monissa tuotteissani, ja se tuo niihin oman erityisen viehätyksensä. Voit myös tilata erilaisia ristipistomalleja ja valkokirjontamalleja, jotta voit saada oman persoonallisen kosketuksesi käsitöihisi.


Suosituimpia sisustustyynyjäni ovat jugend- ja funkkisaiheiset mallit. Niissä yhdistyvät vanhanajan tyyli ja moderni design. Mutta valikoimastani löytyy myös eläinaiheisia ja graafisia tyynyjä, jotka tuovat ripauksen persoonallisuutta kotiisi. Kaikki tyynyt ovat yksilöllisiä taideteoksia.


Huivit, jotka valmistan, ovat kuin tarinoita ylläsi. Ne ovat kolmion muotoisia ja reilun kokoisia, joten ne ovat lämpimiä ja käytännöllisiä. Voit kääriytyä niihin, kun tarvitset lämpöä ja mukavuutta. Voit myös tilata huiveja mittatilaustyönä, jotta saat juuri sellaisen kuin haluat.


Villatakit ja -puserot ovat intohimoni. Suunnittelen ja valmistan ne itse, ja jokainen kappale on uniikki. Ne heijastavat minun rakkauttani kirjallisuuteen, musiikkiin ja luontoon. Ympäröivä maailma on loputon inspiraation lähde, ja se näkyy tuotteissani.

Viime vuosina olen ilolla huomannut, kuinka raidalliset villatakit ja -puserot ovat nousseet suosioon. Ne ovat värikkäitä ja persoonallisia, juuri sellaisia kuin minä ja asiakkaani haluamme ne olevan.

Käsityö on minulle intohimo, ja värit ovat sen sielu. Ne kertovat tarinoita menneisyydestä ja tulevaisuudesta, ja ne tuovat iloa ja lämpöä koteihin ympäri maailmaa. Toivon, että voisin jakaa tämän intohimon kanssasi ja että löytäisit jotain erityistä verkkokaupastani. 

Tervetuloa tutustumaan!

.